Adsense

30 Ağustos 2014 Cumartesi

İğne Oyası Kiraz Örneği Yapılışı (Boncuk Sarma Yöntemiyle)


Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlerle yoğun ilgi gören kiraz örneğini boncuk sarma yöntemiyle nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım. Aslında çok kolay gibi görünen bir örnek ama biraz zahmetli. Zahmetli olan kısmı ise boncuk sarılırken olan kısım. Bu kısım ilk defa yapacak olan arkadaşları biraz zorlayabilir ama el alıştıkça daha hızlı ilerliyor merak etmeyin.

Şimdi resimler eşliğinde aşama aşama anlatacağım nasıl yapıldığını.



1. İlk olarak kiraz yapımında kullanacağımız ipi katlarına ayırmamız gerekiyor. Resimde görüldüğü gibi ipin uç kısmınıbiraz büktükten sonra katları açılıyor ve 3 kat oluyor. Bir katını tutup çektiğinizde çok rahatlıkla ayrılıyor. 



2. İpin tek katını iğnemize geçiriyoruz boncuğumuzu da ipe geçirdikten sonra tıpkı parmağımızda düğüm yaptığımız gibi boncuğu düğümlüyoruz. 

Burda boncuk konusunda bir şey ekleyeceğim tahta ve ağzı geniş boncuk tercih edin. Sarma işlemi bu şekilde daha kolay olacaktır. Ben tahta kullanmadığım için zor oldu sarma aşaması biraz.


3. Boncuğa ipi taktıktan sonra düğüm atmadan önceki görünümü bu şekilde oluyor. Bu aşamadan sonra iğneyi çekerek düğümü sıkılaştırıyoruz. 


4. Düğüm attıktan sonra ipin düğümlü kısmını boncuğun üst tarafına alıp iğnemizi boncuğun altta kalan deliğinden geçirerek sarma işlemine başlıyoruz. İpi sıkı sıkı saralım ki bu aşamada hem ipimiz düzgün dursun hem de boncuk da boşluklar kalmasın. 


5. Sarma işlemine aynı şekilde devam ediyoruz. 


6. Sarma işlemi bittikten sonra boncuğumuz bu şekile görülüyor. 


7. Sarma işlemi bittikten sonra üstte kalan ipleri resimdeki gibi düğümlüyoruz. 


8. Düğümü sıkılaştırdıktan sonra boncuk sarma işlemimiz bitiyor. Boncuğumuz bu şekilde görünüyor.


9. Diğer boncukları da aynı şekilde yaparak örneğimize devam ediyoruz. 


10.Boncuklarımızı monte etmek için yaprakları yapıyoruz. Yaprak yapımını daha önce ayrıntılı bir şekilde göstermiştim. Onun içinde BURAYA TIKLAMANIZ yeterlidir. 


11.Boncuğu monte etmeden önce üstte kalan fazlalık işleri bu şekilde iğneye geçirip boncuğun iç kısmından geçirip alt delikten çıkarın ve kesip yakın. 


12. Yeşil ipi alıp boncuğun alt kısmına bu şekilde düğümleyin. 


13. Resimdeki gibi karşı tarafada bir düğüm atıp küçük bir zürafa yapın.


14. Daha sonra da bu zürafanın ortasına bir düğüm atarak gelin ve yaprağın ortasına monte edin. 



15. Boncukları monte ettikten sonra örneğimiz tamamlanmış oluyor. Umarım resimler ve anlatım açıklayıcı olmuştur. Hepinize kolay gelsin. 

Sevgiler..

Hiç yorum yok: