Adsense

31 Ocak 2012 Salı

İğne Oyası Çilek Örneği Yapılışı

 Merhaba Arkadaşlar,
İğne ve ipin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bir örnek ekliyorum bugün sizlere.. Çilek Örneği. Daha öncede yaptığım bu örneği bu sefer anlatımlı olarak sizlerle paylaşıyorum. Pembe yazmaya kırmızı ve sarı çilekler ekledim.. Yapılışına da gelince..

 * İlk olarak yazmamızın kenarını zürafayla dönüyoruz... 
* Yazmanın altını bitirdikten sonra ikinci aşama olarak  çileklerimizi yerleştireceğimiz kök kısmını yapıyoruz.. Bunun içinde yine yeşil ipimizle beraber 7 tane pırpır yapıyoruz.. Pırpırların boyu birazcık uzun olursa çileğimiz daha güzel duracaktır.
* Kök kısmı bittikten sonra ipi koparmadan 4 tane zürafayı atlayıp 5.ye düğüm atıyoruz. 5. zürafanın üstüne 3 tane küçük boyutta pırpırlar yapıyoruz. Sonra yine ipi koparmadan 4 tane zürafa atlayıp 5. ye düğüm atıp kök kısmını yapıyoruz. Böylelikle kök kısmı işlemimizde tamamlanmış oluyor.
* Kök kısmı işlemide bittikten sonra Çilek yapımına geçiyoruz.
* Bunun içinde kök kısmının sol tarafından başlıyoruz. İlk pırpırın başına düğüm atıp küçük bir pırpır yapıyoruz. Diğer pırpıra atlayıp bir zürafa yapmış oluyoruz ve böyle devam ederek son pırpırıda düğümlediğimizde 6 tane zürafamız oluyor. sonra geri dönüp küçük bir pırpır daha yapıyoruz ve yine zürafa yaparak diğer köşeye gidiyoruz 5 tane zürafa oluşacak. tekrar geri dönüp zürafa sayısını 1'er eksilterek devam ediyoruz ve en sonundada bir zürafa olduğunda ipimizi kopartıyoruz. İşlem bittikten sonra köşelerde 3 pırpır olacak. 
* Kolay gelsin..
İyi günler dilerim..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Pirpirlari alt siradaki zürafayi yaparak gitseydiniz hem daha basit hem daha hoş olurdu bu sekilde o ip geçisleri göze hoş gözükmüyor bence :(

Unknown dedi ki...

Evet Gülsüm hanım dediğiniz gibi de olabilirdi ama müşterinin tercihi bu yönde olduğu için böyle yaptım :) Teşekkürler yorumunuzu paylaştığınız için..