Adsense

23 Ocak 2012 Pazartesi

İğne Oyası Pembe Çiçek Örneği Yapılışı

 Merhaba Arkadaşlar
Bugün size yeni bitirdiği pembe çiçekli yazma örneğimi anlatmak istiyorum. Yapılışı çok zevkli ve güzel bir örnek. Yaprağın hemen yanında açan pembe çiçekler içimizi açıyor adeta. 
*Yapılışına gelince ilk önce yazmamızın kenarını zürafayla çevreliyoruz..
 *Yazmamızın kenarını döndükten sonra üst kısma geçip yeşil yaprakları yapıyoruz. Yaprakları yapmak için önce bir pırpır yapıyoruz sonra ters düğümle pırpırın başına dönüyoruz ve orayada küçük bir pırpır yapıp aşağı iniyoruz. Ve aynı şekilde 4 tane küçük pırpır yapıp yaprağımızı tamamlıyoruz.. 
*Yaprak işlemimiz bittikden sonra yaprağızın hemen yanına çiçeğimizi yapacağımız iki tane orta boy pırpır yapıyoruz.
*Sonra aşağıya inip ilk zürafaya düğüm atıyoruz ve fare dişi yapıyoruz. Ben 8 tane yaptım ama siz istediğiniz sayıda  yapabilirsiniz.
 * Yaprakları bitirdikten sonra çiçekleri yapmaya başlıyoruz bunun için önce pembe ipimizi alıp yaprakların hemen yanına yaptığımız pırpırların üzerine yarım halka yapıyoruz. Sonra o halkanın üzerine 9 tane küçük boy pırpır yapıyoruz.
*Sonra ip rengini değiştirip iki sıra züraya yapıyoruz.. Burda dikkat etmemiz gereken bir şey var oda üst kısımı yaprağımıza alt kısımıda fare dişine düğümlüyoruz. Sayı olarak tam 8tane zürafa olması gerekiyor bu işlem bitince. 
*Son olarakda çiçeğin üst kısmını yapıyoruz bunun içinde her zürafaya bir tane tavşan kulağı yapıyoruz. işlem bittikten sonra 8 tane tavşan kulağı olması gerekiyor. Ve örneğimizde tamamlanmış oluyor.
Kolay gelsin 
Sevgiyle Kalın..

4 yorum:

özlem dedi ki...

canım çok güzel anlatmışsın. Birşey sormak istiyorum tavşan kulağı yaptığın pembe ipli yeride alttaki yeşeil kısma tutturdun mu?

Duygu dedi ki...

yok canım beyaz kısmı tutturduysan orayı tutturmana gerek yok.

Adsız dedi ki...

pırpır yapımını anlatabilir misiniz öğrenemedim ben lütfen yardımcı olun

Duygu dedi ki...

Pırpır yapmak için zürafa yapmayı bilmek yeterli. tek farkı ipi biraz uzun bırakmak.. müsait bir zamanda detaylı anlatımınıda yaparım..