Adsense

19 Mart 2012 Pazartesi

İğne Oyası Zürafa Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün sizlere elimden geldiği kadarıyla zürafa yapımını göstereceğim. Uzun zamandır istiyordum iğne oyası öğrenmek isteyen ama kursa gidemeyen arkadaşlarımız için böyle bir konu açmayı. Ve sonunda yapıyorum. 
 Zürafa yapımını öğrendikden sonra çok rahat olarak bir çok örneği çıkarabilirsiniz arkadaşlar. Daha önce birkaç örnek anlatımı eklemiştim bundan sonrada  örnek anlatımlarını eklemeye devam edeceğim.. 
Zürafa yapımı için bize lazım olacak şeyler iğne (rahat tutabileceğiniz büyüklükte) ip, makas ve mendil ya da kullanamadığınız bir bez parçasıda olabilir. Acemiliğimizi onun üzerinde atacağız nasılsa :) 

1- İpimizi iğneye geçirdikten sonra mendilin üstüne resimde görüldüğü gibi koyuyoruz. 

2- Mendilin üzerinde duran ipin hemen altından mendilin kenarına yakın yerden iğnemizi batırıyoruz.


3- Daha sonra da ipimizi tutup iğnemize alt tarafından doluyoruz. Bazı arkadaşlar 1 kere bazı arkadaşlar da 2 kere doluyorlar ben örtülerin altlarını giderken 2 kere dolamayı tercih ediyorum daha sağlam olması açısından. 


 4- İpi iğneye doladıktan sonra yavaş yavaş çekiyoruz ve sıkı bir düğüm atmış oluyoruz mendile.



5- İlk düğümümüzü attıktan sonra biraz ileriden mendilimize iğneyi tekrar batırıyoruz. Resimde gördüğümüz gibi ipin ilk düğümden gelen kısmı iğnenin üzerinde olacak ve ipin dip kısmından tutup iğnenin alt tarafından geçirerek 2 kere dolayıp yine yavaşça ipimizi çekiyoruz. 

6- Bu şekilde ilk zürafamız oluşmuş oluyor. 
7- Aynı işlemi devam ettirerek zürafa yapım işlemimize devam ediyoruz. 

Bir de bu işlemin ters yöne yapılışını göstereceğim. Ters düğümde denir bu işleme onun içinde mendilimizi ipi koparmadan diğer yöne çevirin.

 8- Yine iğnemizi az ileriden mendile batırıyoruz. 


9- İğneyi batırdıktan sonra yan taraftaki zürafa da olan ipi iğnemizin üzerine getirip yukarda anlattığım gibi iğnenin dibindeki ipi tutup iğnenin alt tarafından geçirerek 2 kere iğneye doluyoruz.

10- İpi yavaşca çekerek zürafamızı oluşturmuş oluyoruz. Yalnız bir tavsiyem olacak düğümlerin daha sağlam olması için resimdeki gibi zürafanın dibinden parmaklarınızla tutarak ipi sıkıca çekin. Zürafayı tutarsanız mendilinizde ya da örtünüzde açılma olmaz.

11- Aynı işlemi devam ettirerek zürafa yapımına devam edebilirsiniz.

Sevgili arkadaşlarım zürafa yapımı bu kadar. Umarım anlatabilmişimdir ve işinize yarar bu konu. 
İlerleyen zamanda sizlere basit örnekleride anlatımlı eklemeye devam edeceğim siz o zamana kadar zürafa yapımına devam edin. Yaptıkça zürafalarınız daha düzgün olacakdır. Yamuk yumuk oluyor deyip vazgeçmeyin sakın. İsteyince herşeyi başarabilecek güce sahibiz hepimiz.

Görüşmek üzere.. 
Kolay gelsin sizlere... 

4 yorum:

Unknown dedi ki...

fotoğraflarla anlatımınız çok açıklayıcı olmuş.bakarak yaptım ve güzel oldu.teşekkürler başka anlatımlarınızı bekliyorum.=)

Duygu dedi ki...

teşekkür ederim. uzun zamandır ilgilenemedim ama bundan sonra devam edicem eklemeye inşallah.

Unknown dedi ki...

Benim düğümlerim gevşiyo ve hoş olmuyo nasıl sılaştırıp düzgün durmasını sağlarım

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.