Adsense

5 Mayıs 2014 Pazartesi

İğne Oyası Bebek Mendilleri (Anlatımlarıyla Birlikte)


Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlerle örnek paylaşımı yapacağım. Üstelik minik bebekleriniz için yapabileceğiniz, kullanışlı, yumuşacık bebek mendili örnekleri. Bu mendilleri 1 sene kadar önce küçük oğlum için yapmıştım. Şimdi nasip oldu paylaşmak.
Hepsi de minik minik ama çok tatlı örnekler. Yukarıda gördüklerinizin hepsini konu içinde tek tek ekledim. kısa kısa resimlerin altlarına da anlatımlarını ekleyeceğim. Basit örnekler oldukları için aşama aşama çekmedim yapılışlarını. 
Bir şeyi de paylaşayım, mendiller için büyük tülbentleri parçalara böldüm ve kenarlarını işledim. Tülbent tercih etmemin nedeni de yumuşak olmasıdır. 


Sarı örnek için ilk önce bir zürafa yapıp geri dönüyoruz ve zürafamızın içine 3 küçük pırpır yapıyoruz. 


Mavi örnek için ilk önce mendilimizin altını zürafa giderek dönüyoruz. Daha sonra iki zürafayla başlayıp minik bir dağ yapıyoruz. İpi koparmadan yan tarafa geçip aynı işlemi tekrarlıyoruz. 


Kahverengi örnek için yine ilk önce mendil kenarını zürafayla dönüyoruz. Örnek için bir minik pırpır yapıp tepesine çıkıyoruz. Buraya da minik bir pırpır yapıp ipi koparmadan yan tarafa geçip aynı işlemi tekrarlıyoruz. 


Bu sarı örneğin anlatımı bir üst sıradaki mavi ile aynıdır. 


Mavi örnek için bir zürafanın içine iki pırpır yapıyoruz. Yan tarafa 3 zürafa yapıp 3. zürafaya geri dönüp düğümlüyoruz ipimizi. Daha sonra bir önceki pırpırın tepesine düğüm atıp yine buraya iki pırpır yapıyoruz. aşağı iniyoruz. Buraya da bir pırpır yapıp bitiriyoruz. Aynı işlemleri tekrarlayarak devam ediyoruz. 


Turuncu örnek için bir zürafa yapıp geri dönüp içine iki tavşan kulağı yapıyoruz. Aynı şekilde devam ediyoruz. 


Bu mavi örnek ise en üsteki sarıyla aynıdır. 


Turuncu örnek için ise üstteki kahverengi ile aynıdıır. 


Bu mendil için ise ilk önce mavi iple zürafa gidip üzerine sarı renkle fare dişi tekniğini uyguladım. 


Yeşil örnek için de alt sıra zürafa yaptıktan sonra üst sıraya çıkıp bir zürafa yapıp başa dönüyoruz. Buraya iki minik pırpır yapıyoruz. son yaptığımız pırpırın başına çıkıp küçük bir pırpır daha yapıp aşağı iniyoruz. 



Bebek mendillerimizin örnek anlatımları da böyledir. Kısa kısa hepsini anlatmaya çalıştım elimden geldiğince. Umarım sizde minik melekleriniz için daha güzellerini yapabilirsiniz anlatımlarımla. Yakında yeni modellerde ekleyeceğim inşallah. Hepinize kolay gelsin.

Sevgiler.. 



Hiç yorum yok: